Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Εργα οδοποιίας στην Εθνική Πέλεκα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση


Τα έργα που εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Εθνική Πέλεκα οδοποιίας (στο δρόμο Καμπανιόλου – Πέλεκα) επισκέφθηκε χθες ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη κ. Λέσση. Το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση, αφού προηγήθηκε η ανανέωση και η συμπλήρωση των υπογείων δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, του Δήμου Παρελίων, της ΔΕΗ και έγιναν μετατοπίσεις δικτύων του ΟΤΕ. Επίσης, ήδη ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο από Αλεπού προς Άφρα.«Το έργο αλλάζει την όψη της περιοχής, βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας και βελτιώνει ένα νευραλγικό κομμάτι της κεντρικής Κέρκυρας» είπε ο Νομάρχης και υπενθύμισε ότι στόχος της τετραετίας είναι «να βελτιώσει και ανανεώσει το 40% περίπου του οδικού δικτύου του Νομού, αρμοδιότητας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

Το έργο υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενταγμένο στο Γ! ΚΠΣ. Γίνονται οι ισοπεδωτικές ασφαλτοστρώσεις, ο τελικός τάπητας θα γίνει αμέσως μετά, ολοκληρώνονται τα πεζοδρόμια, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του δικτύου φωτισμού και οι νησίδες. Ο κ. Λέσσης σημείωσε ότι το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και συμπλήρωσε ότι από τη Δευτέρα εγκαθίσταται ο εργολάβος για το αποχετευτικό του Δήμου Παρελίων που δεν προβλεπόταν μέσα από τη μελέτη και θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το συνεταιρισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

«Όταν ολοκληρωθεί το έργο- και τότε θα το δει ο κόσμος- θα είναι ένα σύγχρονο έργο, σε ένα μήκος 6 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από τα Τρία Γεφύρια μέχρι τη διασταύρωση του Πέλεκα.

Ερωτηθείς ο κ. Λέσσης, σε ποια κατάσταση θα είναι το οδικό δίκτυο την επόμενη τουριστική περίοδο, είπε ότι «η συνολική εικόνα θα έχει βελτιωθεί τα μέγιστα. Αλλά όταν για 30 ολόκληρα χρόνια δεν γινόταν τίποτα, κανένας από εμάς δε διαθέτει μαγικό ραβδάκι να το φτιάξουμε σε 4 χρόνια.

Όταν όμως δίνεις 40% οδικό δίκτυο δίνεις πάρα πολλά που δε φρόντισαν οι άλλοι να το καλύψουν». Επίσης, ο κ. Λέσσης ανέφερε ότι είναι «έτοιμα 18,5 χιλιόμετρα Μωραίτικα- Κάβου. Ολοκληρώθηκε τώρα. Ο δρόμος στο Λιβάδι του Ρόπα15,5 χιλιόμετρα. Και τα δύο είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, τα ολοκληρώσαμε. Αγρός- Δάφνη 6 χιλιόμετρα. Εδώ 6 χιλιόμετρα. Σπαρτύλας- Σγουράδες, έχει ολοκληρωθεί. Ηδη παραδώσαμε 120 χιλιόμετρα σύγχρονο οδικό δίκτυο, προγραμματίζουμε και την επόμενη διετία, όταν παραλάβαμε ένα οδικό δίκτυο 430 χιλιόμετρα γερασμένο οδικό δίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: