Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Εγκαίνια στο Δήμο Θιναλίων

Τα επίσημα εγκαίνια δύο εκπαιδευτικών κτιρίων του Δήμου Θιναλίων, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Αχαράβη και τις Λούτσες, με την παρουσία εκπροσώπων από το σύνολο των φορέων του νομού και της περιοχής.Αρχικά εγκαινιάστηκε στην Αχαράβη, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το κτίριο με τις νέες σχολικές αίθουσες του 1ου Σχολικού Κέντρου και Νηπιαγωγείου Θιναλίων.
Το κτίριο, που βρίσκεται δίπλα από το σχολικό κέντρο, παρέμενε για μία περίπου δεκαετία σε ημιτελή κατάσταση και εντάχθηκε προς ολοκλήρωση στον προγραμματισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για την ολοκλήρωση του έργου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέθεσε 480.000 ΕΥΡΩ από ίδιους πόρους, ενώ με συμπληρωματική πίστωση 50.000 ΕΥΡΩ, συμμετείχε και ο Δήμος Θιναλίων. Με το καινούριο κτίριο, προστίθενται στην κτιριακή υποδομή της εκπαίδευσης της περιοχής, οκτώ νέες και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, μία μεγάλη αίθουσα πληροφορικής και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Στη συνέχεια ακολούθησαν στις Λούτσες, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως βιβλιοθήκη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θιναλίων.
Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, με χρηματοδότηση 140.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα «Θησέας», προκειμένου να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις νέες του λειτουργικές ανάγκες.
Τις δύο τελετές τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Σωτήρης Βόσδου, ο βουλευτής Νίκος Δένδιας, ο νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Μαχειμάρης, οι αντινομάρχες Κώστας Λέσσης, Χρήστος Σκούρτης και Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού Συμβουλίου Μάκης Σκορδίλης, ο Δήμαρχος Θιναλίων Σπύρος Βάρελης, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών της περιοχής, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν κατά τις δύο τελετές οι επίσημοι προσκεκλημένοι, τόνισαν τη σημασία των νέων κτιρίων για την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης στην περιοχή, ενώ επισήμαναν την ουσιαστική αξιοποίηση από το Δήμο Θιναλίων, των παρεχόμενων χρηματοδοτήσεων.
Παράλληλα στο δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Θιναλίων Σπύρος Βάρελης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση των κτιρίων, καθώς και προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ομόφωνη στήριξη του σε όλες τις φάσεις των αντίστοιχων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: