Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Συμβάσεις για αθλητικά έργα, τα 3 Γενικά Λύκεια και την οδοποιία από τη Νομαρχία

29-1-2009

Υπεγράφη από το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τρία νέα αθλητικά έργα ως συνέχεια της μακράς προσπάθειας που έχει ως στόχο την βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο νομό μας, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των χώρων υγιεινής της αθλητικής εγκατάστασης του ιστορικού Συλλόγου του ΝΑΟΚ και την ενίσχυση του κρηπιδώματος του λιμανιού.

Το δεύτερο έργο αφορά στην παρέμβαση που κάνει η Νομαρχία για την κατασκευή κτιρίου διαφόρων χρήσεων στο αθλητικό σωματείο του «ΟΛΥΜΠΟΥ» η οποία θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις του συλλόγου.

Το τρίτο έργο αφορά στην κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Περιβολίου του Δήμου Κορισσίων καθώς και στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την κατασκευή σύγχρονων αποδυτηρίων. Σημειώνεται ότι στις παρεμβάσεις της Νομαρχίας σε αθλητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνεται και μικρό ποσό το οποίο θα διατεθεί για την βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του ΠΟΙΑΘ.
Ο Νομάρχης, σε δήλωσή του επεσήμανε ότι τα τρία αυτά έργα είναι μόνο ένα μικρό μέρος στην πορεία παρεμβάσεων της Νομαρχίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού μας, παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Ανέφερε επίσης ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα 2009 της Νομαρχίας και άλλα έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού μας, τα οποία θα υλοποιηθούν σε σύμπραξη με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρόντες στην σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης ήταν ο Δήμαρχος Κορισσίων Βασίλης Χειμαριώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΟΛΥΜΠΟΥ» Γεράσιμος Καζιάνης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ Λία Μαθιουδάκη. Καί οι τρεις ευχαρίστησαν το Νομάρχη και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Κώστα Λέσση για την ανταπόκριση στα αιτήματα τα οποία τους έθεσαν καθώς και για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε η Νομαρχία ώστε να γίνουν πράξη οι παρεμβάσεις βελτίωσης των προαναφερόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Στο μεταξύ, ο Νομάρχης υπέγραψε και τη σύμβαση για έργα βελτίωσης των κτιριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος του 1ου, 2ου και 3ου Ενιαίου Λυκείου (πρώην Γενικών) που αναφέρονται στη βελτίωση των χώρων υγιεινής και την αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών τους εγκαταστάσεων. Παράλληλα, ο Στέφανος Πουλημένος υπέγραψε και άλλες συμβάσεις οι οποίες αφορούν σε έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού μας δικτύου καθώς και συμπληρωματικές παρεμβάσεις που αφορούν σε ήδη εκτελεσμένα έργα οδοποιίας στη βορειοδυτική Κέρκυρα.Ο Νομάρχης τόνισε ότι το έργο της Νομαρχίας συνεχίζεται σε όλους τους τομείς και πολύ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και νέα έργα οδοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: