Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ: Βάζουμε τα κονδύλια, βρείτε το οικόπεδο

Η είδηση δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2009

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο του στην εκλογική του Περιφέρεια, την Κέρκυρα. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρη Βόσδου, το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένο και τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σ. Μικάλεφ.
Η είδηση της ημέρας βγήκε από την επίσκεψη της νομαρχίας. Οπως είπε ο κ. Πουλημένος, έγινε αποδέκτης του ενδιαφέροντος του υπουργείου καθώς στέλεχος της εταιρείας "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ" επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του είπε ότι θα βρεθούν πόροι, προκειμένου να διατεθούν για την αγορά οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθούν νέες φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο Νομάρχης Κέρκυρας το 2007, μετά την 10ετή ύπαρξη κονδυλίου 600.000 ευρώ περίπου, τα οποία χάθηκαν το 2006, επειδή είχαν μείνει αναπορρόφητα, αφού δεν είχε βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο.
Αν η διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδου, προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και δεν βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή άλλων λογής- λογής συμφερόντων, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι δορμολογείται το κλείσιμο των σημερινών Φυλακών και αποδίδεται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό ένας σημαντικός χώρος, όπως άλλωστε ήταν το αίτημα όλων σχεδόν των φορέων του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: